Anne Weber Carlsen

En stifinder på rette vej

Anne Weber Carlsen er cand. mag. i dansk og massekommunikation med den journalistiske tillægsuddannelse fra Danmarks Medie- og Journalisthøjskole. Hun har efteruddannet sig som leder, coach og facilitator på The Pathfinder Programme, The Facilitator Development Programme og en lang række kurser inden for gruppe-processer, ledelse, læring, innovation, kreativitet, kommunikation, konfliktløsning og andre emner af relevans for facilitering.

Da hun blev introduceret til professionel facilitering under en udstationering som rådgiver i organisations- og ledelsesudvikling i Ghana i Vestafrika, oplevede hun at 'komme hjem' i en rolle og profession, hun indtil da ikke havde vidst fandtes:

Facilitatorrollen favner og kombinerer målrettethed med fleksibilitet, seriøsitet med lysten til at lege, og rationalitet med kreativitet på måder, jeg ikke tidligere havde kunnet forene i mine jobs som konsulent, underviser og leder. I hvert fald ikke i samme grad.

Siden slutningen af 1980'erne og frem til 2004, hvor hun etablerede Facilitator, har hun arbejdet som underviser, konsulent og leder i private og offentlige virksomheder. Hun har undervist på Informations- og Medievidenskab på Aarhus Universitet og på Danmarks Medie- og Journalisthøjskole, været tv- og litteraturanmelder ved Aarhus Stiftstidende samt en række andre dagblade, karrierekonsulent i en akademikerorganisation, HR-chef i en it-virksomhed, netværkschef for danske topledere og rådgiver for afrikanske ledere som direktør for Ibis' OCB (Organisation Capacity Building) Programme i Ghana. 

I sin egenskab af facilitator ledede hun Nærdemokratiprojektet i Ny Silkeborg Kommune (2006-2007) i samarbejde med fire byråd, fire borgmester og 1000-vis af aktive borgere. Hun var projektleder på forprojektet til Global City Aarhus (2007-2008), som udarbejdede et konkret forslag til et Verdenskulturhus i Danmark med deltagelse af repræsentanter fra de største etniske minoritetsgrupper i Aarhus samt forskere, kunstnere, studerende, politikere, erhvervsliv og interesserede borgere. 

Hun har faciliteret flere internationale konferencer og arbejdet med bl.a. innovation i museumsformidling, bedre patientforløb, supersygehuse, fødevaresikkerhed og international konfliktløsning. 

 

 

Anne Weber Carlsen
Anne Weber Carlsen

Vidste du

at du som deltager på Facilitators kurser har gratis adgang til et netværk på over 100 uddannede facilitatorer for sparring og erfaringsudveksling, og at du bliver inviteret til to årlige temadage?

 

Kontakt os, hvis du vil vide mere

Facilitatorkurser 2019

Har du brug for at blive endnu bedre til at involvere, motivere og aktivere dine medarbejdere, kolleger, projektdeltagere, studerende, borgere eller brugere?

Vi har kurser for både nye og erfarne facilitatorer og glæder os til at dele vores viden med dig!

Læs mere her

Læs mere her

Spørgehjørnet

Kontakt Facilitator, hvis du har spørgsmål om facilitering eller vil vide mere om, hvordan facilitering kan styrke samarbejdet i dit team, din afdeling eller din virksomhed.

Kontakt Facilitator