CA's karrierekonsulenter fik facilitering ind under huden

Intern facilitatoruddannelse hos CA gav mere end forventet, så i foråret 2019 gennemføres endnu et forløb.

For to år siden besluttede CA at ændre konceptet på deres jobsøgningsrettede kurser fra undervisning til facilitering.  Det blev relativt hurtigt klart, at den disciplin var sværere at få implementeret end som så.  En tidligere kollega havde været på faciliteringskursus hos Facilitator, og han anbefalede, at CA hyrede Anne Weber Carlsen til at løse opgaven.

CA ønskede, at deltagerne fik facilitering 'ind under huden' og besluttede at gå hele vejen, det vil sige at gennemføre et internt uddannelsesforløb bestående af to kursusmoduler á tre dage og et certificeringsmodul, hvor alle 12 deltagere blev certificeret som facilitatorer.

Poul Eriksen-Jensen og Jane Pedersen, teamledere i CA, siger om udbyttet af uddannelsen: 

"Resultatet af forløbet er, at vi har fået 12 konsulenter, som har fået en kæmpe værktøjskasse at hente fra, når opgaven er facilitering. De har fået facilitering helt ind under huden, og de bruger det til gavn for vores kunder og kolleger. Forløbet har helt klart højnet kvaliteten af vores jobsøgningsrettede kurser, og som en vigtig sidegevinst, er kvaliteten af vores interne møder ligeledes højnet. De kolleger som endnu ikke har haft fornøjelsen af faciliteringsforløbet, har 12 kompetente kolleger at hente inspiration fra, og det er også med til at holde facilitatorerne skarpe.

De 12 deltagere har desuden lært hinanden meget bedre at kende, og det giver i dagligdagen en større respekt, forståelse for hinanden, bedre sparring osv. osv., som vii i CA kommer til at profitere af i mange år.

Sammenfattende har vi 12 kolleger, der entydigt har udtrykt, at forløbet er den bedste efteruddannelse, de på noget tidspunkt har fået. Og det siger ikke så lidt. De lever facilitering i hverdagen og det smitter af på alle kollegerne. Forløbet har højnet kvaliteten af vores ydelser og medarbejdertilfredsheden."

Det nye hold starter facilitatoruddannelsen i marts, og de 12 deltagere forventes at bestå deres certificering som facilitatorer inden sommerferien.

Kontakt Anne Weber Carlsen, hvis du vil vide mere om Facilitators interne kurser og uddannelser.

Læs om Facilitators åbne kurser her. 

Vidste du

at Facilitator har vundet flere udbud på interne facilitatoruddannelser bl.a. hos SKAT?

Kontakt os, hvis du vil vide mere

Facilitatorkurser 2019

Har du brug for at blive endnu bedre til at involvere, motivere og aktivere dine medarbejdere, kolleger, projektdeltagere, studerende, borgere eller brugere?

Vi har kurser for både nye og erfarne facilitatorer og glæder os til at dele vores viden med dig!

Læs mere her

Læs mere her

Spørgehjørnet

Kontakt Facilitator, hvis du har spørgsmål om facilitering eller vil vide mere om, hvordan facilitering kan styrke samarbejdet i dit team, din afdeling eller din virksomhed.

Kontakt Facilitator