Facilitering af fællesskab

Lær at skabe og lede stærke fællesskaber

På kurset Facilitering af fællesskab lærer du, hvordan du kan skabe gode rammer for samarbejdsprocesser og arbejde professionelt og kompetent med gruppers kommunikation og relationer. 

Deltagerne
Kurset er en overbygning på Facilitators tre dages grundkursus og henvender sig til deltagere, der har kendskab til og erfaring med design og facilitering af processer fra Facilitering i praksis eller tilsvarende.

Det er en forudsætning for at deltage, at du er parat til at indgå i en dynamisk gruppeproces og åben for at udforske dine egne og andres kommunikation og reaktioner i et intensivt læringsforløb.

Indhold
På kurset arbejder vi med roller og relationer i samarbejdsprocesser: Mellem dig som leder eller facilitator og gruppen og mellem gruppens medlemmer indbyrdes. 

Kurset omfatter:

  • En teoretisk ramme for kommunikation og relationer i samarbejdsprocesser
  • Viden og værktøjer til at kunne ’læse' og forstå grupper og individer bedre
  • Grupperoller og gruppedynamikker
  • Træning i at intervenere bevidst og kompetent i faciliteringsprocesser
  • Modstand og konflikter i grupper 
  • MIG som facilitator: personlige præferencer og potentialer i rollen
  • Fokus på egen kommunikation, og hvordan den kan udvikles og styrkes generelt og i særdeleshed i rollen som facilitator.

Udbytte
Når du har gennemført Facilitering af fællesskab, vil du være mere bevidst om, hvad der sker, når mennesker mødes, og hvordan du kan intervenere konstruktivt og kompetent for at hjælpe og udfordre deltagernes individuelt og som gruppe.
Du får konkrete teknikker til at arbejde med de positive og negative dynamikker og energier, der er en naturlig del af alle gruppers liv, og øget bevidsthed om egen og andres kommunikation i samarbejdsprocesser.

Tid og sted

30. januar - 1. februar 2019, Aarhus

20.-22. november 2019, Aarhus

Daglig undervisningstid
Dag 1: 9.00-17.00
Dag 2: 9.00-17.00
Dag 3: 9.00-16.00.
 
Pris
Kr. 14.000 plus moms.
Prisen dækker undervisning, kursusmaterialer og forplejning, men ikke overnatning.
 
Tilmeld dig her.

 

Vidste du

at du som deltager på Facilitators kurser har gratis adgang til et netværk på over 100 uddannede facilitatorer for sparring og erfaringsudveksling, og at du bliver inviteret til to årlige temadage?

 

Kontakt os, hvis du vil vide mere

Facilitatorkurser 2019

Har du brug for at blive endnu bedre til at involvere, motivere og aktivere dine medarbejdere, kolleger, projektdeltagere, studerende, borgere eller brugere?

Vi har kurser for både nye og erfarne facilitatorer og glæder os til at dele vores viden med dig!

Læs mere her

Læs mere her

Spørgehjørnet

Kontakt Facilitator, hvis du har spørgsmål om facilitering eller vil vide mere om, hvordan facilitering kan styrke samarbejdet i dit team, din afdeling eller din virksomhed.

Kontakt Facilitator