Facilitering i farezoner

Temamøde i Forum for Facilitering i Praksis 17. januar 2017

Velforberedte processer og kompetent facilitering kan skabe fantastiske resultater og få relationer og samarbejde i grupper og teams til at blomstre.

En forudsætning for det er:

  • at opgaven eller projektet opleves meningsfuldt
  • at deltagerne har en fælles forståelse af opgaven
  • at der er en plan eller proces for, hvordan samarbejdet skal foregå
  • at deltagerne har tilstrækkeligt kendskab til hinanden og er trygge ved at skulle arbejde sammen. 

De fire forudsætninger udgør Facilitators 'Lille model', der besvarer spørgsmålene: Hvorfor, hvad, hvordan og hvem.

Men hvad gør man, når en eller flere af de fire forudsætninger ikke er til stede og heller ikke umiddelbart kan opnås? Når projektet ikke opleves meningsfuldt. Når der ikke er enighed om, hvad opgaven er, eller hvordan den skal løses. Og når der ikke er tillid og tryghed mellem deltagerne, men derimod noget på spil som gør, at man holder igen og tilbage og vogter på sig selv og hinanden?

Sådan er virkeligheden ofte, ikke mindst når man faciliterer internt i egen organisation. Så, hvad gør man? Hvad gør du? Hvad gør vi?

Det er det, vi skal finde ud af og blive klogere på sammen, når vi mødes næste gang i Forum for Facilitering i Praksis, hvor temaet er: Facilitering i farezoner - på kanten af krise, kaos og konflikt.

Tid: 17. januar 2017 kl. 10-16.

Sted: Syddansk Universitet i Odense.

Forum for facilitering i praksis er Facilitators netværk for tidligere kursusdeltagere. Netværket har en LinkedIn-gruppe og mødes 1-2 gange om året til temamøder.

Andre interesserede er velkomne til at kontakte Facilitator på mail eller telefon og høre nærmere om vores kurser og processer.

 

 

 

 

 

 

 

Vidste du

at du kan blive certificeret og få papir på dine facilitatorkompetencer, når du har gennemført Facilitators to-modulers uddannelse?

Kontakt os, hvis du vil vide mere

Facilitatorkurser 2019

Har du brug for at blive endnu bedre til at involvere, motivere og aktivere dine medarbejdere, kolleger, projektdeltagere, studerende, borgere eller brugere?

Vi har kurser for både nye og erfarne facilitatorer og glæder os til at dele vores viden med dig!

Læs mere her

Læs mere her

Spørgehjørnet

Kontakt Facilitator, hvis du har spørgsmål om facilitering eller vil vide mere om, hvordan facilitering kan styrke samarbejdet i dit team, din afdeling eller din virksomhed.

Kontakt Facilitator