Faciliteringskompasset

Facilitators GPS

Faciliteringskompasset er en videreudvikling af 'Framework for Facilitation' eller 'Den store model', som er udviklet af den sydafrikanske OD Practitioner Davine Thaw. Modellen konkretiserer, hvad man rent faktisk gør, når man designer og faciliterer en proces. Trin for trin.

I Facilitators version er modellen blevet til et kompas, hvor nord-syd aksen beskriver de enkelte trin og faser i en proces fra den indlededende kundekontakt og behovsafdækning til færdigt produkt. 'Nord for ækvator' omfatter forberedelsesfasen, mens 'syd for ækvator'-delen beskriver den aktivitet, der skal faciliteres. Aksen fokuserer på designdimensionen i facilitering.

Øst-vest aksen er kommunikations- og relationsaksen. Den drejer sig om alt det, der foregår mellem mennesker i en gruppeproces: Facilitatoren og gruppen, de enkelte deltagere indbyrdes og relationen mellem facilitatorerne, hvis der er mere end en. Denne akse omhandler ledelsesdimensionen i facilitering.

Facilitator bruger Faciliteringskompasset i alle processer, vi selv faciliterer, og vi underviser i det på vores kurser. Til kompasset hører en detaljeret proceskøreplan.

Vidste du

at du som deltager på Facilitators kurser har gratis adgang til et netværk på over 100 uddannede facilitatorer for sparring og erfaringsudveksling, og at du bliver inviteret til to årlige temadage?

 

Kontakt os, hvis du vil vide mere

Facilitatorkurser 2019

Har du brug for at blive endnu bedre til at involvere, motivere og aktivere dine medarbejdere, kolleger, projektdeltagere, studerende, borgere eller brugere?

Vi har kurser for både nye og erfarne facilitatorer og glæder os til at dele vores viden med dig!

Læs mere her

Læs mere her

Spørgehjørnet

Kontakt Facilitator, hvis du har spørgsmål om facilitering eller vil vide mere om, hvordan facilitering kan styrke samarbejdet i dit team, din afdeling eller din virksomhed.

Kontakt Facilitator