If you want to go far,
go together

If you want to go far,
go together

faciliteringskompasset

Faciliteringskompasset – en guide til gode processer

Faciliteringskompasset er Facilitators procesmodel, som gør det overskueligt og let at designe processer, der hjælper grupper til at nå deres mål.

Den lodrette procesakse beskriver facilitatorens arbejdsproces fra start til slut: fra konkretisering af opgaven og det forventede resultat i en kontrakt til levering af færdig løsning gennem en proces, hvor deltagerne bruger egne og hinandens erfaringer, viden og faglighed optimalt. Aksen guider ‘arbejdet med arbejdet’, den konkrete opgave.

Den vandrette ledelsesakse omfatter arbejdet med at sikre god kommunikation og gode relationer mellem aktørerne undervejs. Aksen guider ‘arbejdet med samarbejdet’, som er ekstra vigtigt, når stor diversitet skal omsættes til innovative og bæredygtige løsninger med ejerskab fra alle aktører.

Faciliteringskompasset kan bruges til at designe alle former af processer fra korte møder til projekter, der forløber over flere år.

På Facilitators kurser og uddannelser udforsker deltagerne alle verdenshjørnerne og lærer at bruge kompasset til at navigere sikkert og kompetent i egne processer.

metoderogvaerktoojer

Facilitatorens værktøjskasse

Facilitator skaber praksisnær læring og bæredygtig udvikling gennem Action Learning og Real Play. Det betyder, at vi arbejder med det, der er, konkret og hands on, og skaber fælles løsninger, der er forankret og fungerer i praksis.

Værktøjskassen er fuld af modeller, metoder og materialer til at designe dynamiske processer, der skaber deltagelse, engagement og ejerskab hos deltagerne.

Læs mere